Instellingen

03-07-2018
WhatsApp voert eenrichtingsverkeer door in groepschats
Chat-app WhatsApp komt met een nieuwe functie: eenrichtingsverkeer. Daarmee moet de 'groepsterreur' beperkt worden waarbij gebruikers in elke groep waar ze zitten gebombardeerd worden met tientallen tot honderden reacties op elke mededeling. Bij groeps-chats kan de beheerder voortaan instellen dat alleen hij of zij berichten kan plaatsen. Andere groepsleden kunnen niet antwoorden. Dat laat WhatsApp weten in een blog. De nieuwe functie werd afgelopen weekeinde bekendgemaakt.
24-01-2018
Facebook komt met nieuw Privacy Centrum om aan EU richtlijnen te voldoen
Facebook gaat het voor gebruikers makkelijker en inzichtelijker maken om instellingen te doen in Facebook waarmee bepaald wordt óf en welke persoonlijke gegevens gedeeld mogen worden met andere bedrijven. Facebook gaat de wijzigingen doorvoeren om te voldoen aan Europese wet- en regelgeving.
04-12-2017
Overheid test vandaag weer opnieuw met NL-Alert
De Nederlandse overheid gaat vandaag om 12 uur weer NL-Alert controleberichten uitsturen. NL-Alert is de berichtenservice bij het luchtalarm waarmee meer informatie gegeven kan worden over een ramp of calamiteit. Iedereen die het NL-Alert controlebericht ontvangt, weet dat zijn of haar toestel correct ingesteld staat.
22-05-2017
Duizenden Nederlanders kunnen vanaf vandaag smartphone als OV Chipkaart gebruiken
Klanten die een mobiele aansluiting hebben bij KPN, Vodafone, Telfort, Simyo of Yes Telecom en beschikken over een nieuw type simkaart met daarin een NFC chip, kunnen vanaf vandaag hun smarpthone gebruiken om in- en uit te checken in het Nederlandse openbaar vervoer.
18-05-2017
Google Assistant komt ook beschikbaar voor de Apple iPhone
Google heeft tijdens haar eigen I/O Conference bekend gemaakt dat haar nieuwe digitale spraakassistent Google Assistant ook beschikbaar zal gaan komen voor de Apple iPhone. Google gaat daarmee de concurrentie aan met Apple's eigen spraakassistent Siri.
18-05-2017
Google onthult eerste details van Android O
Google heeft tijdens haar I/O Conference de eerste bèta versie van Android O vrijgegeven en de belangrijkste nieuwe functies van deze Android versie met de wereld gedeeld. Met Android O richt Google zich vooral op veiligheid en uithoudingsvermogen.
16-05-2017
Samsung helpt verkeersdeelnemers smartphonegebruik te beperken met app
Na een korte testperiode heeft Samsung haar zogenaamde 'In-Traffic Reply' app nu officieel uitgebracht. De app moet automobilisten en fietsers helpen bij het verminderen van smartphonegebruik tijdens verkeersdeelname.
15-03-2017
'Bijna één op de tien apps wordt onbruikbaar na komst iOS 11'
Hoogstwaarschijnlijk zal Apple in juni tijdens haar jaarlijkse WWDC Conference iOS 11 gaan voorstellen als de nieuwe versie van het iOS besturingssysteem. Er bestaat een grote kans dat Apple in iOS 11 de ondersteuning voor 32-bit apps gaat schrappen, wat betekent dat bijna één op de tien apps onbruikbaar gaat worden.
13-02-2017
Google test met nieuwe Google App met Google Assistant
Op alle Android smartphones is al een Google app te vinden. Met deze app kan zowel op het internet als in de telefoon gezocht worden. Er is een nieuwe versie van deze app opgedoken waarin de nieuwe Google Assistant is verwerkt.
07-02-2017
Nederlandse jongeren niet bang om gehackt te worden
Het is vandaag 'Safer Internet Day'. Diverse tech bedrijven, waaronder Google, besteden vandaag extra aandacht aan de veiligheid van mensen op het internet. In het kader van Safer Internet Day heeft Google Nederland vandaag resultaten gepubliceerd uit een onderzoek onder Nederlandse jongeren hoe veilig dat zij zich online voelen.
07-02-2017
Pattenttrol wil geld zien van Netflix voor downloadfunctie
Een zogenaamde 'pattenttrol' heeft diverse bedrijven - waaronder Netflix - aangeklaagd omdat deze bedrijven met hun downloadfuncties inbreuk zouden maken op de patenten die zij in beheer heeft.
02-02-2017
T-Mobile test in stilte met bellen via het 4G netwerk
T-Mobile blijkt in december 2016 de zogenaamde 'Voice over LTE' technologie geactiveerd te hebben in haar netwerk. Momenteel voert de provider in stilte tests uit met bellen via het 4G netwerk.
02-02-2017
T-Mobile trekt in 2019 stekker uit MMS
Vanaf januari 2019 stopt T-Mobile met de ondersteuning van MMS. Deze 'opvolger' voor SMS werd in 2002 in Nederland door T-Mobile als eerste geïntroduceerd maar is nooit een groot succes geworden.
25-01-2017
Netflix update maakt opslag films en series op geheugenkaart mogelijk
In navolging op de mogelijkheid om series en films te kunnen downloaden om deze offline te kunnen bekijken, heeft Netflix nu een nieuwe update uitgebracht voor haar app waarmee het mogelijk is om gedownloade films en series op de geheugenkaart op te slaan.
25-01-2017
Android Wear 2.0 beschikt ook over ondersteuning voor Apple iPhones
Toekomstige smartwatches die draaien op Android Wear 2.0 of hoger kunnen ook gebruikt gaan worden in combinatie met een Apple iPhone. Google heeft last minute een nieuwe preview versie van Android Wear 2.0 uitgebracht waarin iOS ondersteuning is toegevoegd.