MWC 2015

06-03-2015
De trends en tegenvallers van het Mobile World Congress 2015
Na een volle week van introducties, presentaties, meetings en seminars is het Mobile World Congress 2015 in Barcelona weer afgesloten. Zoals ieder jaar waren ook dit jaar weer duidelijke trends zichtbaar tijdens 's werelds grootste telecombeurs. Maar er waren ook enkele tegenvallers.
05-03-2015
Chinees Gionee toont extreem dunne Elife S5.1 op het Mobile World Congress
Onder Chinese smartphone fabrikanten is een ware strijd aan de gang wie de dunste smartphone heeft. Het Chinese Gionee toont op het Mobile World Congress haar Gionee Elife S5.1, met een dikte van slechts 5,1 mm één van de dunste smartphones van dit moment.
05-03-2015
Huawei MediaPad X2 is krachtige 7 inch phablet
Huawei heeft in alle stilte de MediaPad X2 aangekondigd. Hoewel het bedrijf afgelopen zondag tijdens haar persconferentie met geen woord over het apparaat heeft gesproken, lag de 7 inch phablet toch vers op de stand van de Chinese fabrikant.
05-03-2015
Acer Liquid Leap+ brengt multi-OS update
Acer heeft op het Mobile World Congress in Barcelona, haar meest recente versie van de Acer Liquid Leap gepresenteerd. Hoewel aan de naam enkel een 'plus' is toegevoegd, is heeft de sporttracker zelf wel een update qua specificaties gehad.
05-03-2015
Wrist-on: Alcatel OneTouch Watch is betaalbaar instapmodel
Fabrikanten zetten momenteel massaal de eerste stappen in de wearable wereld. Veel kiezen ervoor om het eerste product in de vorm van een slim horloge te gieten. Zo ook Alcatel OneTouch die met de 'Watch' een betaalbaar alternatief tussen de prijzige concurrentie aanbiedt.
05-03-2015
Doro onthult 'mini-versie' van haar senioren smartphone
Het Zweedse Doro heeft op het Mobile World Congress de Doro Liberto 820 Mini onthuld, zoals de naam al aangeeft een mini-versie van de vorig jaar uitgebrachte Doro Liberto 820.
05-03-2015
LG hint op tweede 'ultra high-end' smartphone later dit jaar
LG heeft tijdens het Mobile World Congress bevestigd dat het bedrijf - net als vorig jaar - nog voor de zomer haar nieuwe vlaggenschip in de vorm van de LG G4 gaat presenteren. Daarnaast komt LG in de tweede helft van 2015 met een tweede 'ultra high-end' smartphone.
04-03-2015
Xiaomi gaat Europese webwinkel openen
Het Chinese smartphonemerkt Xiaomi heeft tijdens het Mobile World Congress bekend gemaakt dat de fabrikant een Europese webwinkel gaat openen. Vooralsnog zullen via de webwinkel alleen wearables en accessoires verkocht gaan worden.
04-03-2015
Blackphone 2: Meest beveiligde smartphone gaat mainstream
De Blackphone 2 is de tweede versie van privacy beschermende- en niet afluisterbare smartphone. Het toestel, dat maandag door ontwikkelaar Silent Circle werd aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona, is er vooral qua specificatie op vooruit gegaan.
04-03-2015
Alcatel One Touch toont twee Idol 3 toestellen
Alcatel One Touch heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona twee Idol 3 toestellen gepresenteerd. De Idol 3 verschijnt in zowel een phablet versie van 5,5 inch als een kleinere variant van 4,7 inch op de markt.
04-03-2015
Wiko introduceert extreem dunne Wiko Highway Pure 4G
Het in 2011 opgerichte smartphonemerk Wiko, dat de laatste tijd aan een opmars bezig is in Nederland, heeft op het Mobile World Congress één van de dunste smartphones ter wereld gepresenteerd: de Wiko Highway Pure 4G. Deze smartphone is slechts 5,1 mm dik.
04-03-2015
Wrist-on: Asus Zenwatch elegant ontworpen smartwatch
Hoewel de aankondiging van de Asus Zenwatch alweer uit september 2014 dateert, toonde Asus haar eerste smartwatch ook op het Mobile World Congress in Barcelona. Het bedrijf maakte bekend dat de wearable vanaf eind april ook op Nederlandse markt verkrijgbaar zal zijn.
04-03-2015
LG G3 en Apple iPhone 6 uitgeroepen tot de beste smartphones
Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Global Mobile Awards tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zijn opvallend genoeg de LG G3 en de Apple iPhone 6 uitgeroepen tot de beste smartphones van dit moment.
04-03-2015
Google werkt aan Android Wear ondersteuning voor iPhones
Android Wear, het besturingssysteem van Google dat speciaal voor wearables in het leven is geroepen, moet straks ook gaan werken in combinatie met een iPhone. Momenteel kunnen alleen Android devices nog officieel communiceren met smartwatches die op dit platform draaien.
04-03-2015
BlackBerry toont 'BlackBerry Slider' met gebogen beeldscherm tijdens MWC
BlackBerry heeft tijdens haar persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona volledig onverwacht een nieuwe BlackBerry smartphone getoond met een uitschuifbaar toetsenbord en een gebogen beeldscherm.