MWC 2016

26-02-2016
Samsung Galaxy S6 Edge en LG G5 uitgeroepen tot beste smartphones
Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Global Mobile Awards tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zijn de Samsung Galaxy S6 Edge en de LG G5 tot de beste smartphones. Ook Xiaomi en Microsoft vielen in de prijzen.
26-02-2016
Samsung onthult smartphone- en tablet geheugenchip van 256 gigabyte
Samsung hint met de introductie van haar nieuwe geheugenchip met een capaciteit van 256 gigabyte op de komst van smartphones en tablets met deze hoeveelheid opslagcapaciteit.
26-02-2016
Medion richt pijlen op Nederland met twee nieuwe smartphones
Medion heeft op het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt dat het in Duitsland populaire merk zich meer en meer gaat toeleggen op de Nederlandse markt. Dit voorjaar zullen twee nieuwe smartphones van Medion in Nederland in de winkels verschijnen.
26-02-2016
OnePlus komt voor de zomer met de OnePlus 3
De Chinese smartphone producent OnePlus zal nog voor de zomer de OnePlus 3 presenteren. Dat heeft Carl Pei, mede oprichter van OnePlus, in de marge van het Mobile World Congress in Barcelona verklapt.
25-02-2016
Upgrade je eigen smartphone met een thermische camera
Vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona kondigde het Britse bedrijf Bullitt Group de CAT S60 aan, 's werelds eerste smartphone met een ingebouwde thermische camera. De betreffende cameramodule wordt geleverd door het bedrijf FLIR. Wie niet rond wil lopen met de robuuste CAT S60, kan er ook voor kiezen om zijn eigen smartphone aan te vullen met een thermische camera.
25-02-2016
VIDEO: Alcatel verrast met Idol 4(S) inclusief VR headset
Alcatel heeft voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona twee hele bijzondere smartphones gepresenteerd: De Alcatel Idol 4 en de Alcatel Idol 4S. Beide smartphones worden gekenmerkt door een ongekend hoogwaardige vormgeving, een extreem goede geluidskwaliteit, zeer goede specificaties en toch een opvallend vriendelijke prijs.
25-02-2016
Wiko overspoelt Barcelona met groot aantal nieuwe smartphones
Het Franse Wiko, dat het de laatste tijd ook erg goed doet op de Nederlandse markt, heeft op het Mobile World Congress een groot aantal nieuwe smartphones gepresenteerd.
25-02-2016
Seniorenmerk Emporia introduceert Emporia Comfort en kondigt Emporia Classic aan
Het Oostenrijkse telefoon-merk Emporia, bekend als producent van mobiele telefoons en smartphones voor senioren, heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de Emporia Comfort gepresenteerd. Daarnaast kondigde Emporia aan in de tweede helft van dit jaar ook de Emporia Classic uit te zullen gaan brengen.
25-02-2016
HTC One X9 komt dit voorjaar alsnog in Europa op de markt
HTC presenteerde tijdens afgelopen kerstdagen in China nog snel haar laatste toestel van 2015, de HTC One X9. In eerste instantie bleef het bij een introductie voor de Chinese markt, maar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft HTC bekend gemaakt dat de One X9 ook in Europa uitgebracht zal gaan worden.
25-02-2016
LG X Screen en LG X Cam smartphones debuteren in Barcelona
Vorige week heeft LG in de aanloop naar het Mobile World Congress alvast de LG X Screen en de LG X Cam aan de wereld voorgesteld. Beide smartphones hebben hun ware première op het Mobile World Congress in Barcelona gekregen.
25-02-2016
Chinese smartphonefabrikant Gionee introduceert 'alvast' de S8
Nog steeds houden veel Chinese smartphone fabrikanten zich bezig met het maken van ongegeneerde kopieën van westerse smartphones. De Chinese smartphonefabrikant Gionee is deze fase ondertussen al wel ontgroeid, maar lift met haar 'S8' graag mee op de bekendheid van Samsung's Galaxy S familie.
25-02-2016
HTC hint naar krachtige One M10
Hoewel HTC op het Mobile World Congress in tegenstelling tot veel andere fabrikanten, niet haar opvolger van het vlaggenschip toestel van vorig jaar heeft gepresenteerd, heeft het op social media wel een kleine teaser afbeelding vrijgegeven.
25-02-2016
Preview: HP lost met HP Elite X3 tekortkoming van Continuum op
HP heeft eerder deze week op het Mobile World Congress in Barcelona de zakelijke HP Elite X3 gepresenteerd, een flink formaat smartphone die dankzij HP's Workspace oplossing in combinatie met Continuum als volwaardige computer gebruikt kan worden.
24-02-2016
VIDEO: Virtual Reality wordt realiteit
TV producenten en de filmindustrie hebben al meerdere malen geprobeerd 3D televisie door te laten breken, tot op heden zonder groot succes. Op het Mobile World Congress in Barcelona is duidelijk geworden wat de daadwerkelijke toekomst van 3D is: Virtual Reality.
24-02-2016
LG Stylus 2 debuteert op het Mobile World Congress
In de aanloop naar het Mobile World Congress onthulde LG de opvolger van de LG G4 Stylus uit 2014: de LG Stylus 2. LG toont de phablet formaat smartphone nu voor het eerst aan het grote publiek in Barcelona.