MWC 2017

03-03-2017
MWC 2017 is voorbij - Deze smartphones zijn gepresenteerd
Het Mobile World Congress in Barcelona is weer voorbij. In de afgelopen week hebben smartphone fabrikanten tientallen nieuwe producten gepresenteerd en ook direct aan het publiek getoond in Barcelona. Heeft u niet alles meegekregen? Dan volgt hier een samenvatting.
02-03-2017
Samsung onthult sterk verbeterde Samsung Galaxy Xcover 4
Robuust, waterdicht en sterk verbeterde specificaties. Dat is de nieuwe Samsung Galaxy Xcover 4 die Samsung in stilte heeft onthuld.
01-03-2017
'Niantic zal drie grote updates voor Pokémon Go uitbrengen in 2017'
Pokémon Go staat momenteel in de boeken als de meest populaire smartphone game aller tijden. John Hanke, CEO van Pokémon Go ontwikkelaar Niantic, heeft tijdens het Mobile World Congress interessante statistieken over Pokémon Go gedeeld én bekend gemaakt dat er nog drie grote updates voor Pokémon Go op de planning staan voor 2017.
01-03-2017
General Mobile onthult General Mobile GM 6 met Android One
De Turkse smartphone fabrikant General Mobile, waarvan de smartphones ook in de Benelux verkrijgbaar zijn, heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de General Mobile GM 6 onthuld. Net als voorgaande toestellen draait ook deze nieuwe General Mobile GM 6 op het Android One besturingssysteem.
01-03-2017
Alcatel brengt Windows versie Idol 4S in Europa uit als Alcatel Idol 4 Pro
Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Alcatel bekend gemaakt dat de Windows uitvoering van de vorig jaar gepresenteerde Alcatel Idol 4S ook in Europa op de markt gaat komen. Deze Windows uitvoering is sinds eind vorig jaar al verkrijgbaar in de Verenigde Staten en zal in Europa onder de naam 'Alcatel Idol 4 Pro' op de markt komen. Vooralsnog lijkt het erop dat het toestel aan de Benelux markt voorbij zal gaan.
28-02-2017
Wiko kondigt drie smartphones van minder dan 200 euro aan
De Franse smartphone producent Wiko heeft in Barcelona drie nieuwe smartphones gepresenteerd die voor minder dan 200 euro in de winkels zullen komen te liggen: de Wiko U Pulse, de Wiko U Pulse Lite en de Wiko Sunny Max.
28-02-2017
Huawei P10 Lite in stilte gepresenteerd tijdens MWC in Barcelona
Afgelopen zondag ging tijdens de grote internationale persconferentie van Huawei vanzelfsprekend alle aandacht naar de nieuwe Huawei P10 en Huawei P10 Plus, de twee paradepaardjes van Huawei voor 2017. Naast deze twee toestellen blijkt er ook nog een Huawei P10 Lite in stilte onthuld te zijn.
28-02-2017
Wiko onthult 'Wim' als nieuw paradepaardje tijdens MWC
Het Franse smartphonemerk Wiko heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de 'Wiko Wim' smartphone gepresenteerd als haar nieuwe paradepaardje. De Wiko Wim heeft een metalen behuizing, een AMOLED beeldscherm en als absolute key-feature een dubbele camera.
28-02-2017
Jolla biedt Sailfish besturingssysteem als alternatief aan op Sony smartphones
De Finse software ontwikkelaar Jolla heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt dat het bedrijf haar smartphone besturingssysteem 'Sailfish' gaat aanbieden voor Xperia smarpthones van Sony. Het Sailfish OS zal in het tweede kwartaal als eerste beschikbaar komen voor de Sony Xperia X.
27-02-2017
Alcatel kondigt Alcatel A3 en Alcatel U5 aan
Alcatel gaat haar portfolio betaalbare smartphones dit voorjaar uitbreiden met de Alcatel A3 en de Alcatel U5. Beide smartphones vallen met hun verkoopadviesprijs in de range tussen de 99 en 149 euro en zullen medio mei in Nederland en België beschikbaar komen.
27-02-2017
Preview: Alcatel zet vrolijke Alcatel A5 LED in de spotlight
Alcatel heeft zojuist tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de vrolijke Alcatel A5 LED gepresenteerd. Het toestel heeft een achtercover waarin multi-color LED lampjes zijn verwerkt waarmee de achtercover notificaties kan weergeven maar ook kan pulseren op de maat van de muziek.
27-02-2017
Preview: Sony steelt de show met introductie Sony Xperia XZ Premium
Sony heeft de eerste dag van het Mobile World Congress in Barcelona afgetrapt met de introductie van de Sony Xperia XZ Premium. De Xperia XZ Premium is met haar indrukwekkende specificaties tot op heden de meest uitgebreide smartphone die in Barcelona gepresenteerd is en laat de gisteren gepresenteerde LG G6, Huawei P10 en Huawei Plus beduusd achter.
27-02-2017
Preview: Sony onthult verbeterde Sony Xperia XZs
Sony heeft zojuist in Barcelona de Sony Xperia XZs voorgesteld als de nieuwe en verbeterde uitvoering van de vorig jaar september gepresenteerde Sony Xperia XZ. De smartphone komt al op 13 maart in Nederland in de winkels te liggen voor een losse verkoopadviesprijs van 649 euro.
27-02-2017
Preview: Sony introduceert Xperia XA1 en Xperia XA1 Ultra
Al langere tijd gingen geruchten dat Sony zou werken aan opvolgers voor de Sony Xperia XA en Xperia XA Ultra uit 2016. Die geruchten blijken te kloppen want Sony heeft zojuist de Sony Xperia XA1 en Sony Xperia XA1 Ultra voorgesteld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.
26-02-2017
Preview: Samsung kondigt Samsung Galaxy Tab S3 aan
Omdat de verwachte Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ naar verluidt een maandje vertraagd zijn, heeft Samsung haar grote internationale persconferentie in Barcelona zojuist gebruikt voor de introductie van de nieuwe Samsung Galaxy Tab S3 tablet.