Telecomnieuws

Motorola Skarven in levende lijve

05-02-2008 - Door het plaatsen van een teaser werd het vandaag al duidelijk dat Motorola volgende week een multimedia killer zou lanceren, GSM Helpdesk Nederland spotte de Motorola Skarven in levende lijve.

Door: de redactie - Vanochtend schreef GSM Helpdesk Nederland over de teaser die Motorola op het internet plaatste om de menigte alvast warm te maken voor een nieuw multimedia toestel van de Amerikaanse fabrikant. De drukte rondom om de Motorola Skarven, die GSM Helpesk Nederland exclusief spotte tijdens een persbijeenkomst in oktober 2007, wordt steeds heviger en vandaag is dit zeer beruchte toestel dan ook door een gebruiker van het Mobile Review forum voor het eerst op de gevoelige plaat gezet.

Motorola Skarven, oftewel Z12
Motorola Skarven, oftewel Z12

De Motorola Skarven zal waarschijnlijk als productnaam Z12 met zich meekrijgen en hiermee is duidelijk de opvolging van de Motorola RIZR Z8 en de Motorola RIZR Z10 te zien, welke links en in het midden van de foto te vinden zijn. Aan de rechterkant van de foto bevindt zich de Motorola (RIZR) Z12, hét multimedia toestel van Motorola waar menigeen op heeft gewacht.

Maar, wat is nu zo bijzonder aan de Motorola Z12? De eerste berichten geven aan dat de Motorola Skarven een 5 megapixel camera met 3x optische zoom zou bieden. Hiernaast heeft de kickslider een zeer noemenswaardig intern geheugen en zal het bekijken van filmpjes en het luisteren naar muziek overweldigend zijn. Het beeldscherm heeft een grootte van 2.8 inch en met 16 miljoen kleuren en een VGA resolutie is een beeldscherm van een mobiele telefoon nog nooit zo scherp geweest.

Het beeldscherm van de Motorola Skarven is in twee delen verdeeld, de onderkant van het beeldscherm heeft namelijk een extra touchsensitive balkje gekregen waarmee de gebruiker het toestel kan bedienen. De Motorola Skarven heeft dus geen touchscreen, het onderste deel kan echter met de vingers worden aangeraakt voor navigatie. Wanneer de kickslider wordt uitgeschoven wordt een genummerd toetsenbordje onthuld waarmee de gebruiker snel SMSjes, MMSjes en e-mails kan sturen.

Tijdens de persbijeenkomst waar GSM Helpdesk Nederland aanwezig was werd tevens verteld dat de Motorola Skarven zou beschikken over UMTS en HSDPA ondersteuning. Dit is iets dat we vandaag kunnen bevestigen als we goed naar de foto kijken, aan de rechterbovenhoek van het toestel is namelijk een tweede VGA camera geplaatst die in combinatie met UMTS en HSDPA kan videobellen.

Volgende week is het dan zo ver, Motorola zal trachten een come-back te maken door het introduceren van nieuwe toestellen, en met name de Motorola Z12, oftewel de Motorola Skarven. Toestellen die GSM Helpdesk Nederland in oktober 2007 tevens tijdens deze zelfde persbijeenkomst spotte zijn de Motorola X-Pixl (een 5 megapixel Kodak candybar), de Motorola Texel (muziektoestel met "morph" technologie) en de Motorola Genghis (kleurrijk Windows Mobile toestel). Of we al deze nieuwe toestellen zullen mogen bewonderen tijdens het Mobile World Congress zal volgende week duidelijk worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer als eerste!

Reageer!

GSM Helpdesk Nederland maakt gebruik van cookies. Hoe wij omgaan met uw privacy leest u in ons privacybeleid.