Review: Samsung Galaxy Note 7

24-08-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Samsung Galaxy Note 7 is wellicht één van de meest felbegeerde smartphones van dit moment. De voorverkoop heeft alle records verbroken. Maar waarom? En is de Samsung Galaxy Note 7 inderdaad de meest ultieme smartphone van dit moment? Ontdek het in deze review!

Eindelijk! Europa (en dus ook Nederland en België) krijgt weer een Samsung Galaxy Note smartphone! De Samsung Galaxy Note 4 uit 2014 was de laatste telg uit de Galaxy Note familie die in Europa - en dus ook Nederland en België - op de markt is verschenen. In 2015 besloot Samsung - tot teleurstelling van vele Galaxy Note fans - de Samsung Note 5 in Europa uit te brengen. In plaats daarvan werd de Samsung Galaxy S6 Edge+ uitgebracht die feitelijk qua specificaties - op de S Pen en het gebogen beeldscherm na - gelijk was aan de Galaxy Note 5.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Samsung heeft geleerd van die moeilijke keuze. Dit jaar heeft Samsung slechts één toestel gepresenteerd in de vorm van de Samsung Galaxy Note 7. Om aan te geven dat de Samsung Galaxy Note 7 tot dezelfde high-end familie hoort als de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, heeft Samsung feitelijk de Note 6 'overgeslagen'.

De Samsung Galaxy Note 7 zal vanaf 9 september in Nederland en België in de verkoop gaan. GSM Helpdesk is door Samsung in de gelegenheid gesteld het toestel al aanzienlijk eerder te kunnen testen. In deze uitgebreide review delen wij graag onze bevindingen over het toestel dat in de internationale media al 'the best biggest smartphone' van 2016 wordt genoemd.

Terug naar bovenInhoud van deze review

  1. De Samsung Galaxy Note 7 volgens Samsung
  2. Design
  3. Camera
  4. Wat zijn de pluspunten van de Samsung Galaxy Note 7?
  5. Wat valt tegen aan de Samsung Galaxy Note 7?
  6. Conclusie
  7. Meer informatie

Terug naar boven


De Samsung Galaxy Note 7 volgens Samsung

De Samsung Galaxy Note 7 is één van de meest uitgebreide smartphones van 2016 en valt met haar 5,7 inch grote beeldscherm in het zogenaamde 'phabletsegment'. De lijst zogenaamde 'key-features' die Samsung zelf graag in de spotlight zet is dan ook vrij lang. De Note 7 verdient het echter ook zeker om al deze features kort aan te stippen.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een always on beeldscherm
De Samsung Galaxy Note 7 heeft een always on beeldscherm

Op de eerste plaats is natuurlijk het beeldscherm één van de meest in het oog springende details van de Galaxy Note 7. Het toestel heeft een 5,7 inch groot Super AMOLED beeldscherm met een 2K / QHD beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels). De linker- en rechterzijde van het beeldscherm is over de rand gebogen, wat het beeldscherm tot een zogenaamd 'Edge display' maakt. Daarbij heeft de Galaxy Note 7 een zogenaamd 'Always On' display, waarop de datum, tijd en notificaties áltijd zichtbaar zijn.

De Samsung Galaxy Note 7 is uitgevoerd met een 5,7 inch curved AMOLED beeldscherm
De Samsung Galaxy Note 7 is uitgevoerd met een 5,7 inch curved AMOLED beeldscherm

De Samsung Galaxy Note 7 is de eerste smartphone met een zogenaamd 'HDR display', waarbij HDR staat voor 'High Dynamic Range'. Het beeldscherm is daarmee in staat om HDR video's weer te geven waarbij de kleuren, contrasten en belichtingen zo natuurgetrouw zijn dat de gebruiker volgens Samsung vergeet dat hij naar een smartphone beeldscherm kijkt.

Naast het beeldscherm staat ook de vormgeving van de Galaxy Note 7 hoog in het lijstje key-features van het toestel. Ten opzichte van de Galaxy Note 5 heeft Samsung álles wat nog te verbeteren viel op het gebied van vormgeving ook verbeterd. Zo zijn de voor- en achterzijden van het toestel nu symmetrisch aan elkaar en zijn ook de randen aan de achterzijde afgerond zodat het toestel prettiger in de hand ligt. Daarmee is één van de punten van kritiek die wij hadden op de Galaxy S6 Edge+ ook daadwerkelijk opgelost. In tegenstelling tot de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ is de nieuwe Galaxy Note 7 stof- en waterdicht.

De Samsung Galaxy Note 7 is uitgerust met een verbeterde S Pen
De Samsung Galaxy Note 7 is uitgerust met een verbeterde S Pen

Na de afwezigheid van de Samsung Galaxy Note 5 van vorig jaar in Europa, is de Samsung Galaxy Note 7 het eerste Europese toestel in twee jaar van Samsung dat over de zogenaamde S Pen stylus beschikt. Deze S Pen is wederom sterk verbeterd ten opzichte van de Galaxy Note 5 en al helemaal ten opzichte van de Galaxy Note 4. De S Pen heeft een nóg fijnere punt gekregen waarmee schrijven en tekenen op het beeldscherm volgens Samsung nog makkelijker en natuurlijker wordt. Daarbij kan de Galaxy Note 7 voortaan 4096 niveaus van druk onderscheiden, het dubbele van de Galaxy Note 5. De S Pen kan naast tekenen en schrijven ook gebruikt worden in de bediening van het toestel. Ook de S Pen en het slot van de S Pen is volledig stof- en waterdicht.

De Samsung Galaxy Note 7 is één van de meest krachtige smartphones van dit moment. Het toestel wordt aangedreven door de Samsung Exynos 8 processor. Dit is een 64-bit octa-core processor op gebouwd uit een zeer krachtige 2,3 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1,6 GHz quad-core processor. Daarbij beschikt het toestel over maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen en een enorme interne opslagcapaciteit van 64 gigabyte wat op haar beurt ook nog eens uitbreidbaar is middels MicroSD geheugenkaarten van maximaal 256 gigabyte. Naar opgaaf van Samsung is de Galaxy Note 7 door deze configuratie 31 procent sneller qua applicatie processing en tot 58 procent sneller op grafisch gebied.

Deze kracht komt vooral tot haar recht bij gaming. Doordat de Samsung Galaxy Note 7 de Vulkan API ondersteunt, kan de Galaxy Note 7 de grafisch meest zware games zonder moeite draaien. Ook 4K (Ultra HD) video en 360-graden (Virtual Reality) materiaal is een peulenschil voor de Galaxy Note 7.

De Samsung Galaxy Note 7 blinkt verder uit op het gebied van beveiliging. Voor zakelijk gebruik ondersteund de Galaxy Note 7 beveiligingsdienst Samsung Knox. Standaard zorgt het Android besturingssysteem in ieder geval al voor een sterke beveiliging en versleuteling van het toestel. Voorts beschikt het toestel over zowel een vingerafdruksensor als een irisscanner waarmee het toestel biometrisch beveiligd kan worden tegen oneigenlijk gebruik door derden.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 12-megapixel dual-pixel camera
De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 12-megapixel dual-pixel camera

Het voorlaatste punt op het lijstje keyfeatures van de Galaxy Note 7 is de camera. Samsung gebruikt in de Galaxy Note 7 exact dezelfde camera als in de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De 12-megapixel dual-pixel camera heeft in de Galaxy S7 toestellen al bewezen de beste smartphone camera van dit moment te zijn, dus was er voor Samsung totaal geen reden om deze camera niet te gebruiken in de Note 7. Ook de Galaxy Note 7 is daarmee uitgerust met de beste camera van dit moment.

Last but not least verdient ook de accu van de Galaxy Note 7 nog een vermelding. Samsung heeft de Note 7 voorzien van een zeer krachtige accu met een capaciteit van 3.500 mAh. Gecombineerd met de energiezuinige processor en vele energie besparingsfuncties belooft de Galaxy Note 7 een geweldig uithoudingsvermogen te hebben. Daarbij kan de accu ook nog eens supersnel opgeladen worden dankzij de snellaadfunctie en ondersteunt de Note 7 zelfs draadloos opladen. De Galaxy Note 7 is de eerste smartphone van Samsung met het nieuwe type USB type-C aansluiting waarbij de connector 'omkeerbaar' is en het dus niet meer uit maakt hoe de USB kabel in het toestel geplugd wordt.

Terug naar boven


Design

Wanneer de Samsung Galaxy Note 7 vergeleken wordt met de Samsung Galaxy Note 5 en de Samsung Galaxy S6 Edge+ van vorig jaar leggen, zal op het eerste gezicht maar kleine verschillen opmerken.

De voor- en achterzijde van de Samsung Galaxy Note 7 zijn nu volledig symmetrisch
De voor- en achterzijde van de Samsung Galaxy Note 7 zijn nu volledig symmetrisch

Op alle punten waar de vormgeving verbeterd en verfijnd kon worden, is dit door Samsung gedaan. Zo oogt en voelt Galaxy Note 7 nog gladder en strakker aan, wat onder andere wordt gerealiseerd doordat de randen aan de achterzijde van het toestel nu ook rond lopen. Eén van de punten van kritiek die wij in de review over de Galaxy S6 Edge+ hebben geuit waren de scherpe randen aan de achterzijde. Doordat de randen aan de achterzijde nu ook rond lopen, ligt de Note 7 aanzienlijk beter in de hand en is nagenoeg symmetrisch aan voor- en achterzijde.

De Samsung Galaxy Note 7 in net als haar voorganger gebouwd op een metalen frame, afgewerkt met afgeronde glazen panelen aan de voor- en achterzijde. De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 5,7 inch groot Super AMOLED beeldscherm met een zeer hoge QHD beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels). Daarbij is de Note 7 het eerste toestel van Samsung met High Dynamic Range (HDR) ondersteuning voor nóg spectaculairdere beeldweergave.

De linker- en rechterzijde van het beelscherm is over de rand van de Galaxy Note 7 gebogen
De linker- en rechterzijde van het beelscherm is over de rand van de Galaxy Note 7 gebogen

Het gebogen beeldscherm van de Samsung Galaxy Note 7 maakt het toestel uiteraard het meest bijzonder. Het beeldscherm van de Note 7 is aan de linker- en rechterzijde van het toestel over de rand gebogen. De gebogen beeldschermen noemt Samsung de 'Edge panels', die hun eigen functionaliteit en mogelijkheden kennen. Van de voorzijde lijkt het door deze Edge panels dat het beeldscherm geheel randloos is.

Onder het beeldscherm van de Galaxy Note 7 zijn zowel home-toets als twee voor Samsung kenmerkende touch-sensitive multi-tasking- en terug-toets. In de home-toets is  een vingerafdrukscanner verwerkt. De vingerafdruksensor werkt zeer snel. Door een vinger kort op de home-toets te leggen, is de Galaxy Note 7 al in staat een goede scan van de vingerafdruk te maken.

De Samsung Galaxy Note 7 is uitgevoerd met een irisscanner
De Samsung Galaxy Note 7 is uitgevoerd met een irisscanner

Boven het beeldscherm zijn opmerkelijk genoeg twéé cameralenzen zichtbaar, terwijl de kritische lezer vast al opgemerkt zal hebben dat Samsung slechts melding maakt van één 5-megapixel frontcamera. De tweede cameralens is de zogenaamde 'iris scanner'. Deze infrarood-camera moet op de ogen gericht worden, waarna de Galaxy Note 7 in staat is om het unieke patroon van de iris te scannen en op basis daarvan haar eigenaar te herkennen. Net als een vingerafdruk is ook het patroon in de iris van het oog voor iedereen uniek.

De Samsung Galaxy Note 7 is verder uitgerust met ondersteuning voor draadloos opladen. De technologie hiervoor is onzichtbaar aan de achterzijde onder het glazen paneel aangebracht. Door de Galaxy Note 7 op een draadloos oplaadstation te leggen, kan het toestel opladen, zonder dat een kabel in het toestel gestoken hoeft te worden. Dankzij een nieuwste technologie is draadloos opladen nog sneller geworden en kan de Galaxy S7 in circa 150 minuten volledig opgeladen worden.

Aan de onderkant van de Samsung Galaxy Note 7 is de 3,5 mm audio aansluiting, USB type-C poort en S Pen te vinden
Aan de onderkant van de Samsung Galaxy Note 7 is de 3,5 mm audio aansluiting, USB type-C poort en S Pen te vinden

Twee zaken die zeker niet onbesproken mogen blijven zijn de 3,5 mm audio aansluiting en de S Pen. Beide zijn aan de onderzijde van de Samsung Galaxy Note 7 te vinden. Hoewel de 3,5 mm audio aansluiting zeker niet 'bijzonder' is, lijkt het erop dat Apple bij haar nieuwe iPhones afscheid gaat nemen van de 3,5 mm audio aansluiting. De Samsung Galaxy Note 7 heeft deze aansluiting (gelukkig) nog wel en is (net als de rest van het toestel) volledig stof- en waterdicht.

Datzelfde geldt ook voor de S Pen Stylus die door er kort op te drukken uit het toestel 'gelanceerd' kan worden. De S Pen stylus is een pennetje waarmee de Samsung Galaxy Note 7 bediend kan worden. Het pennetje is mede door haar vernieuwde dunnere punt nóg nauwkeuriger dan haar voorgangers in de Note 5 en Note 4 en voelt nu in gebruik bijna hetzelfde aan als een normale balpen. Met de S Pen kunnen ook notities en tekeningen gemaakt worden in de 'S Note app'. De software voor de S Pen is aanzienlijk uitgebreid en biedt nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om kleuren te 'mengen', zodat nu nagenoeg oneindige hoeveelheid kleuren beschikbaar zijn voor het inkleuren van een tekening. Zowel de S Pen als de sleuf voor de S Pen in de Note 7 zijn ook stof- en waterdicht.

Terug naar boven


Camera

De Samsung Galaxy Note 7 is met éxact dezelfde camera uitgerust als de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Dit betekent qua resolutie wel een 'downgrade' ten opzichte van de Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note 5 van vorig jaar. In plaats van een 16-megapixelcamera is de Galaxy Note 7 nu voorzien van een 12-megapixelcamera.

Samsung heeft meerdere (goede) redenen gehad om deze opmerkelijke keuze te maken. Door de iets lagere resolutie van de camerasensor, steekt de camera nu minder ver uit dan bij de Galaxy S6+ en Note 5, wat de vormgeving van de Galaxy Note 7 ten goede komt. Op de tweede plaats heeft Samsung een geheel nieuwe cameratechnologie toegepast, die vooralsnog het beste tot haar recht komt in camerasensoren van 12-megapixel.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een zogenaamde 'Dual Pixel camerasensor', een technologie die door Canon is ontwikkeld voor spiegelreflexcamera's. Dankzij de dual-pixel technologie kunnen álle 12-miljoen pixels op de camerasensor individueel van elkaar focussen en scherp stellen op een onderwerp. Dat resulteert in zeer hoge kwaliteit foto's en video's en in een aanzienlijk snellere autofocus.De Galaxy Note 7 kan bij daglicht in 0,15 seconden scherpstellen op een onderwerp, een halvering van de tijd die de camera's in de Galaxy S6+ en Note 5 nodig hadden.

Door de iets lagere resolutie van de camerasensor, zijn de individuele pixels op de sensor ook iets groter. Samen met de grote f/1.7 lensopening zorgt dit ervoor dat de camera van de Galaxy Note 7 aanzienlijk meer licht kan opvangen dan haar voorganger. Ook dit resulteert in beter foto- en videomateriaal en is vooral zeer goed merkbaar onder donkere omstandigheden.

Foto's geschoten met de Samsung Galaxy Note 7

De foto en videokwaliteit van de Samsung Galaxy S6 Edge+ en Note 5 was al zeer goed. Vorig jaar noemde wij de camera van de Galaxy S6 Edge+ al de beste camera in smartphones tot dat moment. Het was dus moeilijk om dit nog te overtreffen. Hoewel de verschillen minimaal zijn bij daglicht, is Samsung er wel degelijk in geslaagd een stap voorwaarts te maken wat betreft de foto- en videokwaliteit onder donkere omstandigheden. Onder donkere omstandigheden presteert de Galaxy Note 7 significant beter dan haar voorgangers.

Dat de resolutie van de camera van de Galaxy Note 7 met 12-megapixel iets lager liggen dan bij de Galaxy S6 familie kan als een klein minpuntje opgepakt worden. In de praktijk is dit overigens alleen merkbaar voor mensen die regelmatig foto's op groot formaat laten afdrukken. Voor digitaal delen van foto's via bijvoorbeeld sociale media is geen verschil op te merken.

De foto's van de 16-megapixelcamera in de Galaxy S6 familie konden gebruikt worden voor afdrukken met een afmeting van maximaal circa 100 x 75 centimeter. De 12-megapixel foto's van de Note 7 kunnen afgedrukt worden op een maximale grootte van circa 75 x 50 centimeter.

Terug naar boven


Wat zijn de pluspunten van de Samsung Galaxy Note 7?

De Samsung Galaxy Note 7 is één van de meest uitgebreide smartphones van 2016, dus er valt ongelofelijk veel te beoordelen en te testen. Tijdens onze uitgebreide test van de Galaxy Note 7 zijn we (gelukkig) heel veel positieve punten tegengekomen. Met afstand zijn de prestaties van de Samsung Galaxy Note 7 als grootste pluspunt te betitelen. De processor is óngelofelijk snel, mede dankzij het feit dat 'ie wordt bijgestaan door 4 gigabyte werkgeheugen en de ondersteuning van de Vulkan API.

Ook qua uithoudingsvermogen stemt de Samsung Galaxy Note 7 tot volle tevredenheid. Op dit punt liet haar voorganger wat steken vallen. De 3.500 mAh accu levert een prima uithoudingsvermogen, waarbij het natuurlijk heerlijk is dat de accu ook nog eens zeer snel opgeladen kan worden én het toestel over de mogelijkheid tot draadloos opladen beschikt.

Ook de camera (en vooral de camera prestaties) staan heel hoog op ons lijstje pluspunten. De camera schiet onder álle omstandigheden gewoon perfecte foto's en video's. Hier valt helemaal niets meer op aan te merken.

Ondanks dat de Samsung Galaxy Note 7 sterk lijkt op de Samsung Galaxy S6 Edge+ van vorig jaar, is Samsung er zonder twijfel in geslaagd het design op diverse punten nog verder te verbeteren. Het feit dat nu ook de randen aan de achterzijde zijn gebogen zorgt ervoor dat het toestel nu heerlijk in de hand ligt en de vormgeving van het toestel ook echt als 'af' oogt. Het design van de Samsung Galaxy Note 7 doet niet meer onder voor 'designs uit Cupertino' (Apple red.). Daarbij is het ook een groot voordeel dat de Samsung Galaxy Note 7 volledig stof- en waterdicht is, iets wat de Galaxy S6 Edge+ nog moest missen.

De S Pen is in vele opzichten weer verbeterd
De S Pen is in vele opzichten weer verbeterd

Verder is ook de S Pen zichtbaar en merkbaar verbeterd. Sinds de introductie van de allereerste Galaxy Note is de S Pen iedere keer beter geworden, maar kon nooit dezelfde gebruikservaring bieden als schrijven met een pen op papier. De S Pen in de Samsung Galaxy Note 7 weet dit voor het eerst toch héél dicht te benaderen. Wel moeten we eerlijkheidshalve zeggen dat de S Pen vooral een fun-dingetje is.

Tot slot verdient ook het beeldscherm absoluut credits. De Super AMOLED beeldschermen van Samsung zijn al sinds jaar en dag prachtig qua kleur en beeldkwaliteit, met de nieuwe HDR ondersteuning in het beeldscherm van de Galaxy Note 7 heeft Samsung zichzelf wederom weten te overtreffen. Dat het beeldscherm over de randen is gebogen voegt wat ons betreft weinig toe en moet vooral als design gimmick gezien worden.

Terug naar boven


Wat zijn de minpunten van de Samsung Galaxy Note 7?

In onze uitgebreide test zijn ook enkele minpunten of nadelen naar voren gekomen. Het belangrijkste minpunt vonden wij in de iris scanner. Ondanks dat dit een 'key feature' is van de Samsung Galaxy Note 7, werkt de iris scanner minder soepel en snel dan bijvoorbeeld een vingerafdruksensor.

De irisscanner van de Samsung Galaxy Note 7 is een leuke feature maar kan nog de nodige ontwikkeling gebruiken
De irisscanner van de Samsung Galaxy Note 7 is een leuke feature maar kan nog de nodige ontwikkeling gebruiken

De irisscanner werkt bijvoorbeeld al erg slecht bij brildragende mensen of mensen met lenzen. Ook is de werking van de irisscanner sterk afhankelijk van het omgevingslicht en de spiegeling in de ogen. De irisscanner in de Samsung Galaxy Note 7 is een leuke gimmick, maar behoeft nog veel ontwikkeling voordat deze qua bruikbaarheid en gebruiksgemak op hetzelfde niveau zit als de vingerafdruksensor. Feitelijk staat de ontwikkeling van de irisscanner nog in de kinderschoenen.

Verder blijft de hoeveelheid bloatware op de Samsung Galaxy Note 7 een punt van kritiek. Gelukkig kunnen veel voorgeïnstalleerde apps wel verwijderd worden, maar is het irritant te noemen dat voor alle officiële applicaties ook nog wel een tweede alternatief is voor geïnstalleerd. De Galaxy Note 7 bevat dus veel 'dubbele apps'.

Tot slot mag de verkoopadviesprijs van 849 euro zeker niet als pluspunt genoemd worden. Met deze prijs is de Galaxy Note 7 ook één van de duurste smartphones van dit moment. Ter vergelijking: de allereerste Samsung Galaxy Note uit 2011 kwam voor een verkoopadviesprijs van 699 euro op de markt. Daarmee zijn de toestellen in de Galaxy Note serie in zes jaar tijd met 150 euro gestegen.

Terug naar boven


Conclusie

De Samsung Galaxy Note 7 is met afstand de meest uitgebreide smartphone van dit moment op het westelijk halfrond. Aangezien Apple met de ontwikkeling van haar iPhones stil lijkt te staan, vergroot Samsung haar voorsprong op Apple maar ook op de meeste andere smartphone fabrikanten.

De Samsung Galaxy Note 7 scoort 4,5 uit 5 sterren in de review van GSM Helpdesk
De Samsung Galaxy Note 7 scoort 4,5 uit 5 sterren in de review van GSM Helpdesk

De Samsung Galaxy Note 7 laat bijna niets meer te wensen over. Het toestel heeft een ongelofelijk mooi beeldscherm, een extreem goede camera, is premium vormgegeven, is stof- en waterdicht, biedt een goed uithoudingsvermogen en extreem goede prestaties en heeft een nagenoeg ongelimiteerde opslagcapaciteit.

Het is jammer - maar ergens ook wel begrijpelijk - dat de irisscanner in de Samsung Galaxy Note 7 nog niet echt soepel werkt. De Note 7 is overigens de eerste smartphone van Samsung met een irisscanner en de toepassing ervan laat zien dat we aan het begin van een reeks ontwikkelingen staan rondom het gebruik van irisscanners. Verder hekelen we nog steeds de grote hoeveelheid 'bloatware'. De Note 7 bevat veel dubbele en vaak ook overbodige apps die wel ruimte in beslag nemen maar zelden of nooit gebruikt zullen worden.

Zoals eerder in deze review al besproken is de prijs van de Samsung Galaxy Note 7 vergeleken met de introductieprijs van de allereerste Samsung Galaxy Note uit 2011 met 150 euro gestegen. De nieuwe Galaxy Note 7 heeft een verkoopadviesprijs van 849 euro tegenover 699 euro bij de allereerste Galaxy Note. Daarmee zit de Samsung Galaxy Note 7 nu qua prijs op een vergelijkbaar niveau als de Apple iPhone 6S Plus. Wat ons betreft verdient de Samsung Galaxy Note 7 deze hoge verkoopadviesprijs eerder dan de iPhone 6S Plus, al blijft het natuurlijk een ongelofelijk stevige verkoopprijs.

Eén voordeel van Samsung ten opzichte van Apple: de prijzen van nieuwe toestellen van Samsung dalen vrij snel. Grote kans dat als u het geduld heeft om een paar maanden te wachten dat u de Note 7 al 100 euro goedkoper kunt krijgen. In dat geval is de Samsung Galaxy Note 7 zonder enige twijfel de allerbeste smartphone van 2016.

De minpuntjes op het gebied van prijs, bloatware en de irisscanner moeten vanuit onze onafhankelijkheid meegenomen worden in het eindoordeel. Zonder afbreuk te willen doen aan 'de beste smartphone van 2016' krijgt de Samsung Galaxy Note 7 vanwege haar paar minpuntjes van ons een beoordeling met 4,5 uit 5 sterren.

Eindoordeel voor de Samsung Galaxy Note 7:  Beoordeling met 4,5 sterren

Terug naar boven


Meer informatie?

De Samsung Galaxy Note 7 was op het moment van publicatie van deze review nog niet in Nederland verkrijgbaar. De Samsung Galaxy Note 7 zal vanaf 9 september 2016 in Nederland verkrijgbaar zijn en heeft een verkoopadviesprijs van 849 euro. Benieuwd naar alle specificaties, een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy Note 7 of de actuele prijzen van dit toestel? Bekijk dan onze uitgebreide Samsung Galaxy Note 7 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie